hur mycket kostar en webbsida

Hur mycket kostar en webbsida?

Många företagare ställer sig ofta frågan: Hur mycket kostar en webbsida? Det ska vi på Guru Web Agency reda ut. Det finns egentligen inget rätt svar på den frågan. Då en väldigt enkel webbsida med få funktioner kan ta 1 dag att göra. Medan en mer komplex webbsida kan ta upp till 4 veckor. Det finns även fler faktorer som påverkar priset, exempelvis om webbyrån endast ska utveckla delar av en webbsida eller om webbyrån ska sköta allt. Med det sagt kan priset variera stort, allt ifrån 3000 kr till 100000 kr. Vi ska titta på vilka olika faktorer som avgör priset.

Storleken på sidan

Antalet sidor på webbsidan påverkar priset. En liten webbsida med få sidor är förstås billigare än en större webbsida.

Från 1750kr/sida

Unik Design

Designen är det viktigaste på en webbsida då det är det första som besökarna får syn på när de besöker sidan. Det krävs erfarenhet och kunskap för att få till en snygg och unik design. Webbyrån har tillgång till olika verktyg och program för att kunna skapa en unik design.

Från 2000kr

Funktioner/Integration

Olika företag som är verksamma i olika branscher kräver olika funktioner. En frisörsalong kanske vill ha ett bokningssystem integrerad i webbsidan. En bank behöver kanske en lånekalkylator. Funktionerna kan variera stort och detta är även något som påverkar priset då det krävs tid och kodning för att få till en bra funktion på webbsidan.

Från 2000kr/funktion

Copywrite/bilder

Detta är något som många företag kan välja att göra själva, ni kan till exempel skicka ert material till oss som ni vill ha på sidan såsom bilder och text. Det är ett sätt att dra ner på priset, annars är även detta något som webbyrån kan erbjuda. Vi har goda kunskaper inom copywriting och kan även designa loggor.

Bilder & loggor 500kr/styck

Copywriting 1kr/ord

Sökmotorsoptimering (SEO)

Det räcker inte med en grym design och användarvänlig webbsida. Besökarna måste även kunna hitta till sidan. Då använder man sig utav sökmotorsoptimering, det är ett kontinuerligt arbete som resulterar i att webbsidan blir enklare att hitta i sökmotorerna. Med bättre och välgjort SEO arbete så rankar man högre upp i sökmotorerna. Detta är även något man kan göra själv om man innehar kunskapen, annars kan man anlita en webbyrå för att utföra SEO arbetet efter att sidan är klar.

Från 4000kr/månaden

Hur mycket kostar en webbsida? Kontenta

Med ovanstående faktorer kan ni enkelt räkna ut på ett ungefär vad er webbsida kommer att kosta. Vilka delar kan ni göra själva? Vilka delar behöver ni anlita webbyrån till? Sammanfattningsvis kan man säga att en sida av ”vanlig” storlek och ett fåtal funktioner landar på ca 20000 kronor.

Är du i tankarna på att anlita en webbyrå? Klicka på knappen nedan för att begära ett prisförslag.

Denna sajten använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som användare. Genom att använda sajten godkänner du detta.   Läs mer om våran cookie policy här

Rulla till toppen